Zakaj izbrati robotsko kosilnico?

85
Robotska kosilnica

Odgovorov na vprašanje iz naslova je lahko kar nekaj. Pa pričnimo pri tistem, da nam ostane nekaj več prostega časa za ostale reči. Nobene potrebe ni, da bi preganjali sami sebe ali koga v družini, da pokosi vašo trato. Nobene potrebe seveda v primeru, da je zato zadolžena robotska kosilnica.

Dandanes so le-te že tako pametne in polne najrazličnejših senzorjev ter moderne tehnologije, da lahko o košnji trave skorajda razmišljajo namesto vas. V tem pogledu še posebej prednjačijo robotske kosilnice Husqvarna, ki so postale čisto pravi pomočniki, na katere se lahko povsem zanesete.

Kosi takrat, ko je treba

Saj poznate tisti občutek: lenobna nedelja, malo dlje bi ostali v postelji, se kasneje z družino podali na kak izlet ali se ukvarjali s športom. Ampak vaša trata vas nujno potrebuje. Ravno pravo vreme je, trava pa nujno potrebna svojega frizerskega tretmaja.

Robotska kosilnica Husqvarna 450X
Robotska kosilnica Husqvarna 450X — LESOTEKA TRGOVINE

Brez skrbi. Robotska kosilnica bo za vas opravila težaško delo in vašo trato pokosila v pravem trenutku, ravno takrat, ko bo treba. Ne gre namreč za robotski sesalnik, ki se ob določeni uri zapodi po parketu in počisti umazanijo. Robotska kosilnica je še precej bolj napredna.

Tehnologija in kopica senzorjev

Robotska kosilnica, ki je opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, obvlada marsikaj. Tako seveda ne sme manjkati GPS sprejemnik, s pomočjo katerega v vsakem trenutku ve, kje je že kosila in kam se mora še obrniti. Tu so senzorji za bližino, ki zaznajo oviro, jo obidejo ter pokosijo tudi okoli nje.

A to še ni vse. Tu sta še vremenski časovnik in avtomatsko prilagajanje pogostosti košnje vremenu. Torej, trata se pogosteje kosi takrat, ko hitreje raste, to pa je v obdobjih dežja. Ko je suho pač manjkrat. Na ta način je zmaga trojna:

  • manjša poraba energije,
  • manjša obraba kosilnice,
  • manjša obremenitev trate.

Kako izbrati robotsko kosilnico?

Pred nakupom takšne naprave se je seveda dobro prej ustrezno informirati. To lahko storite s pomočjo primernih forumov, vsekakor pa tudi na samem prodajnem mestu. Eno takšnih je zagotovo LESOTEKA TRGOVINE, kjer vam bodo znali svetovati strokovnjaki s tega področja.

Robotska kosilnica Husqvarna 310
Robotska kosilnica Husqvarna 310 — LESOTEKA TRGOVINE

Načeloma pa velja, da je potrebno pred nakupom robotske kosilnice vzeti v obzir kvadraturo oziroma površino trate, pa tudi podatek glede hrupnosti, saj si ne želite ob nepravem času razjeziti soseda. Cenovni razpon teh naprednih pomočnikov je dokaj velik, prav zato pa je zelo pomembno, da izberete pravega zase.

Omislite si garažno hiško

Kot se za napredno robotsko kosilnico spodobi, je pomembno, da ima tudi svojo garažo. Torej mesto, kamor se skrije pred vremenskimi in drugimi zunanjimi vplivi, ki bi ji lahko škodili na dolgi rok: pred dežjem, vetrom in močnim soncem.

Garažna hiška za robotsko kosilnico Husqvarna
Garažna hiška za robotsko kosilnico Husqvarna

Prej smo omenili robotske kosilnice znamke Husqvarna, zato na tem mestu dodajmo še pripadajočo garažno hiško Automuwer. Ta je sicer na voljo samo za določene modele, na kar bodite pozorni pred nakupom, a jim nudi zares dobro zaščito. Pod njenim zavetjem se kosilnica kljub temu lahko polni, zaradi zložljivega zgornjega dela hiške pa ostaneta dostopna tudi tipkovnica in zaslon.

Priznajte, igrate se z idejo, da naslednjič ne bi več sami preganjali kosilnice po svoji trati.

Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.