Stenske ure, stenske nalepke – estetika in domiselnost

961

Ste tudi vi med tistimi, ki so prepričani, da lahko stenske nalepke izjemno poživijo in polepšajo prostor? Potem zagotovo niste edini, kajti stenske nalepke so iz leta v leto bolj priljubljene. Zakaj? Zato, ker so tako lepe kot praktične, še posebej tiste, ki imajo še dodatno praktično vrednost – na primer stenske nalepke, ki so dejansko stenske ure. Gre torej za kombinacijo estetske in praktične vrednosti, pri kateri nam je omogočene veliko individualnosti in domiselnosti.

Stenske ure – mehanizem v družbi stenske nalepke

Za uro ne potrebujemo veliko. Nujen je mehanizem, ki skrbi za premikanje kazalcev (govorimo seveda o analogni uri), temu pa lahko dodamo še številčnico. Ta vsekakor ni nujna, saj smo ljudje pri določanju časa s pomočjo ure toliko spretni, da znamo čas prebrati tudi zgolj na položaj kazalcev, tudi ob odsotnosti cifer. A zakaj bi pustili okoli mehanizma stenske ure vse prazno in dolgočasno, ko pa lahko prav z uro popestrimo prostor?

Stenska ura s slikami
Okoli stenske ure razporedite družinske slike.

Ure v obliki kombinacije urnega mehanizma s kazalci ter stenske nalepke so hit, ki je marsikomu pri srcu prav zato, ker omogoča veliko individualnosti. Tako se lahko odločite, da boste okoli urnega mehanizma na steno nalepili ljubko oblikovane cifre, ki bodo pričale o času – lahko so različno velike, različnih barv, izdelane z uporabo različnih tipografij. Ali pa se cifram izognete. Stenske nalepke vam omogočajo izdelavo stenske ure, kjer namesto cifer uporabite nalepke z drugimi podobami. Na primer avtomobilčkov, zvezdic, ptic …

Če se odločite za uporabo tovrstne stenske ure v podjetju, pa ste lahko še bolj domiselni. S pomočjo stenske nalepke namesto osme zjutraj, ko pridejo vsi v službo, napišete »Dobro jutro«, namesto dvanajstice napišete »Čas za kosilo«, namesto dvojke »Kdo bo skuhal kavo?«, namesto trojke »Še eno uro …«in namesto štirice »Juhej, pa smo frej!«

Stenska ura s stensko nalepko
Stensko uro lahko obkrožajo stenske nalepke.

Stenske ure z nalepkami lahko uporabljate tudi v primeru, ko je na steni več ur (za prikazovanje svetovnega časa oziroma v različnih mestih sveta), pri čemer boste dosegli še več estetike. Namesto, da bi na steno namestili več ur z okvirji, bo stena ostala ravna in na njej bodo zgolj zapisi števil in imena mest – ali pa stenske ure s pomočjo stenske nalepke celo vkomponirate v večjo »sliko«, ki jo s stenskimi nalepkami ustvarite preko cele stene.

Ne bodite skromni …

Če se odločite za oblikovanje stenske ure s pomočjo stenske nalepke, želite uro vsekakor izpostaviti kot enega glavnih dekorativnih elementov prostora. Zato ne bodite skromni. Izkoristite priložnost, da je ura zares velika – tudi v primeru, da je mehanizem nekoliko manjši, lahko nalepke s ciframi ali drugimi podobami prekrivajo celo steno, od stropa do tal.

Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.