Zakaj dom zavarovati z nadzornim sistemom?

21

Le kdo ne pozna nelagodnega občutka v želodcu, ko se vrača z dopusta in upa, da je doma vse v najlepšem redu. Nekaterim domove popazijo sorodniki, prijatelji ali sosedje, spet drugi te sreče žal nimajo. A zdaj je rešitev za varovanje in nadzor vašega doma kot na dlani – v vsakem trenutku!

Rešitev so nadzorni sistemi, ki niso zgolj okorele kamere, pač pa so opremljeni s senzorji gibanja in zaznavanjem obraza ter so tako zelo pametni, da znajo ločiti padajoče listje in živali od vsiljivcev. V tem primeru vas ne bodo vznemirjali po nepotrebnem in vam kvarili dopusta ali spanca.

Kvaliteta in cena nadzornih sistemov

Že dolgo ni več treba sklepati kompromisov med kvaliteto in ceno, saj je tehnologija na vseh področjih tako napredovala, da si takšen varnostni sistem lahko privošči praktično vsak. Na srečo je na voljo tudi veliko različnih – glede na to, kje in za kaj potrebujete svoje digitalne oči.

Brezžična varnostna kamera Anker Eufy 2 PRO 2K
Brezžična varnostna kamera Anker Eufy 2 PRO 2K — GoSport

Kakovostni materiali zagotavljajo vzdržljivost v vseh vremenskih pogojih, optimizirana elektronika pa karseda nizko porabo električne energije. Pred nakupom pomislite tudi na to, ali želite, da si kamera zabeleži in shrani posnetke, ali pa vam jih kar pošlje.

Varnostni in opozorilni nadzorni sistem

Varnostne kamere so danes videti zelo nevpadljivo in so dovolj majhne, da ne motijo izgleda hiše, hkrati pa dovolj opazne, da se jih zlikovci prestrašijo. V primeru, da se to ne zgodi, pa imajo na zalogi še nekaj asov v rokavu. Za začetek je to sistem, prek katerega vam bo v prvem trenutku poslano obvestilo, da se nekaj dogaja.

Nadzorni sistem Anker Eufy Security Floodlight Cam 2 Pro
Nadzorni sistem Anker Eufy Security Floodlight Cam 2 Pro — GoSport

Enako pomemben, če ne še bolj, pa je sistem, ki s svetlobnimi in zvočnimi signali prestraši ter prežene nepridiprava z vašega dvorišča. Dogajanje okoli mesta, ki ga pokriva oko kamere, lahko tudi v živo spremljate s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Visoka ločljivost nadzornih kamer

Pozabite na posnetke varnostnih kamer iz starih filmov, kjer so posnetki vedno megleni in zrnasti, nepridipravi pa do konca neprepoznavni. Takšni posnetki bolj malo koristijo, ko je potrebno prepoznati osebo, ki vam je vdrla v dom ali morda poškodovala avtomobil na dvorišču. Varnostne kamere, kakršne najdete tudi na GoSport.si, zagotavljajo posnetke visoke ločljivosti, ki navdušijo celo ponoči.

Varnostna kamera TP Link Tapo C200 1080p HD WiFi
Varnostna kamera TP Link Tapo C200 1080p HD WiFi — GoSport

Za dobro vidljivost v času noči poskrbijo infrardeča svetloba in senzorji, ki za osvetlitev posnetka izkoriščajo tako minimalno svetlobo, kot je tista od lune in zvezd. Vaš dom bo na ta način zavarovan dan in noč, v primeru nezaželenih situacij pa boste o dogajanju vsekakor pravi čas obveščeni.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.