Vodni filtri ali ustekleničena voda?

113

Voda je eden najpomembnejših elementov vseh živih bitij in je ključnega pomena za naše preživetje. Človeško telo brez vode zdrži le nekaj dni, nakar mu pričnejo odpovedovati organi. Voda kot najpomembnejši vir za preživetje pa ni po vsem svetu enakomerno porazdeljena. Nekatera področja na Zemlji so bolj, spet druga manj bogata s tem dragocenim virom. Ponekod se države in področja spopadajo tudi z veliko težavo, ki se imenuje onesnaženje. V tem primeru so ljudje primorani kupovati in uporabljati zgolj ustekleničeno vodo.

Ustekleničena voda se nahaja v plastenkah ali steklenicah. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da je veliko boljša rešitev od ustekleničene vode vodni filter, preko katerega se voda očisti vseh nečistoč in postane pitna. V trgovinah je mogoče kupiti različne vodne filtre, ki se med seboj razlikujejo glede na način filtriranja in tudi namen. Vodni filtri, namenjeni za potovanje, so molekularni, zato omogočajo fino filtriranje vode. Prednost vodnih filtrov je, da jih je mogoče pritrditi na skoraj vsako vodno pipo.

Ustekleničena voda
V nekaterih predelih Slovenije še vedno ni pitne vode.

Vodni filtri so odlična rešitev tudi za vse tiste, ki imajo vikende ali domove v nekoliko odročnih krajih, kjer ni na voljo vodovodnega sistema in niso prepričani o kakovosti podtalnice oz. vode, ki jo uporabljajo za pitje. Z namestitvijo vodnega filtra bodo lahko brez skrbi, prav tako pa bodo lahko veliko prihranili, saj jim ne bo več potrebno kupovati ustekleničene vode. Vse, kar je potrebno narediti, je to, da se odpravite v najbližjo trgovino z materialom za dom ali pa obiščete kakšno izmed spletnih prodajaln ter kupite vodni filter, ga namestite na vodno pipo in neoporečna in nekakovostna voda bo preteklost.

Vodni filtri
Uporaba vodnih filtrov je običajno boljša rešitev.

Z nakupom vodnega filtra lahko veliko naredite tudi za svoje zdravje. Ustekleničena voda je velikokrat slabe kvalitete. Po njeni uporabi pa ostajajo gore nevarnih in okolju škodljivih odpadkov. Ob dejstvu, da je dandanes dostop do tekoče vode omogočen skoraj povsod, razen seveda v najbolj revnih državah sveta, je namestitev vodnega filtra tako rekoč mačji kašelj in hkrati odlična investicija.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.