Stenske nalepke za otroško sobo

181

Vaš otrok potrebuje sobo, ki bo v njem spodbujala željo po igri in učenju, hkrati pa bo prijetna tudi za počitek oziroma spanje. Da bi dosegli takšen učinek in otroka hkrati razveselili s prijetnim videzom njegovega lastnega prostora, vam ni potrebno vlagati v drago pohištvo in dekoracijo, ki mu je trenutno pri srcu, že čez kakšno leto pa jo boste lahko pospravili na podstrešje ali podarili. Prav tako vam ni potrebno pleskati ali slikati po stenah. Rešitev je povsem preprosta: odločite se za stenske nalepke za otroško sobo, pa bo ta takoj postala varni pristan za radoveden um ter vse nagajivosti.

Kakšne naj bodo stenske nalepke za otroško sobo?

1. Otroške stenske nalepke naj bodo prilagojene starosti otroka. Za dojenčka ali malčka jih boste izbrali sami, predšolski otroci, šolarji in mladostniki pa bodo pri izbiri že aktivno sodelovali. Za najmlajše so primerne nalepke z bolj nevtralnimi otroškimi motivi, saj bodo tako lahko ostale na stenah kar najdlje. Otroku namreč ne bodo postale moteče, če bodo predstavljale cvetlice ali ptice, hitro pa ga utegnejo pričeti motiti, če se boste odločili za kakšnega risanega junaka, ki je za vas klasika, otrok pa ga sploh ne pozna. Po drugi strani pa je lahko danes priljubljen, že čez leto dni pa ne bo več.

Stenske nalepke za otroke
Bogata ponudba stenskih nalepk tako za malčke kot šolarje.

2. Pri izbiri stenske nalepke za otroško sobo upoštevajte, kaj je všeč otroku. Če ne veste prav dobro, kakšni vse so lahko motivi za otroške stenske nalepke, poglejte na https://dekorativne-nalepke.si/stenske-nalepke/otroske in takoj boste imeli cel kup idej. Se boste med njimi odločali sami ali skupaj z otrokom? Tudi v prvem primeru ne pozabite, da boste z njimi okrasili in poživili otrokovo sobo, torej morajo biti nalepke v skladu z njegovimi željami in pričakovanji. Kadar izbirate otroške dekorativne nalepke, torej ne pozabite razmisliti, ali je vašemu otroku všeč košarka ali balet, ali je bolj računalniški tip ali neutruden raziskovalec narave, ali želi postati pilot, ali najbolj uživa v vožnji s kolesom ali pri rolkanju …

Otroške stenske nalepke
Preden kupite otroško stensko nalepko, se o izbiri posvetujte z otrokom.

3. Poskrbite za živahne barve. Če so stene sobice bele, naj bodo stenske nalepke za otroško sobo intenzivne barve, če živite malo vež živahnosti, ali pa v bolj pastelnih odtenkih, če želite več nežnosti. Še bolj je barva nalepk pomembna, če stena, na katero jih boste namestili, ni bela – takrat se je najbolje odločiti  za močne kontraste oziroma za barve, ki so si na barvnem krogu nasprotne oziroma (pri več barvah) razporejene v trikotnik. Preverite, kaj vam priporoča teorija barv!

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.