Podaljšanje življenjske dobe tiskalnika in kartuš

21

Ravnokar ste ugodno kupili tiskalnik priznane znamke, kot je npr. Canon, HP ali Epson, zdaj pa že komaj čakate na natančen, čist in impresiven tisk svojih projektov, predstavitev in ostalih dokumentov. Ob tem vas morda skrbi, kako dolgo boste lahko izpisovali dokumentacijo, preden boste potrebovali novo črnilo. Slednje je najdražji rezervni del vaše nove naprave in potrebuje menjavo vsaj na vsakih 6 mesecev, odvisno od količine izpisane dokumentacije. Z upoštevanjem navodil za uporabo lahko življenjsko dobo tiskalnika in črnila podaljšate ter na ta način prihranite kar nekaj denarja.

Nekaj trikov za boljšo in daljšo rabo

Kartuše Samsung, Epson, HP in podobne se ob nepravilni in neustrezni rabi, navkljub priznani in uveljavljeni znamki, lahko hitro posušijo, zamašijo ali uničijo. Življenjsko dobo izdelka lahko podaljšate na različne načine in posledično prihranite denar:

  • Tiskalnik nastavite na varčevanje črnila.
  • Včasih raje natisnite dokumentacijo v črno beli barvi in tako prihranite dražje barvne kartuše za kdaj drugič.
  • Vse dokumente raje temeljito preberite in natisnite le enkrat, brez naknadnih popravkov in urejanj.

Navkljub varčevanju, pa ne pozabite natisniti vsaj nekaj strani v različnih barvah, saj se tako slednja ne bo zamašila ali posušila v tiskalniku.

Prilagodite nastavitve tiskalnika na nižjo porabo

Vsi tiskalniki imajo možnost varčevanja, ki pripomore k daljši življenjski dobi kartuš. Dodatno prihranite pri tisku s slabšo kakovostjo ali pri črno belem izpisovanju. Pri prvem ponavadi znižate kakovost, ko nimate pomembnih predstavitev ali oddaje dokumentacije. Za lastno rabo se smete brez skrbi odločiti za manj kakovosten in izrazit izpis, saj tako prihranite črnilo.

Tiskanje
Za dokumente za osebno rabo nastavite nižjo kakovost tiska.

Črno belo tiskanje pa je cenovno ugodnejše od barvnega, saj so barvne kartuše Samsung, HP in druge veliko dražje od črnih. Za lastno rabo tako znižajte kakovost in se večinoma poslužujte le črno belega tiska.

Preglejte dokumentacijo in naredite popravke na računalniku

Pred tiskanjem dodobra preglejte dokumentacijo. Preverite, ali je besedilo napisano slovnično pravilno in ali besedilo potrebuje še dodatne popravke. Redno se poslužujte tudi možnosti predogleda tiska. Na ta način boste zmanjšali količino dodatnega natisnjenega papirja ter hkrati prihranili denar za nakup kartuš in papirja.

Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.