Oprema za lep vrt in okolico

125
Oprema za vrt in okolico

V toplih poletnih mesecih je posedanje na vrtovih in terasah izjemno prijetno. Vrtovi v tem letnem času postanejo osrednji prostor obedovanja in druženja s prijatelji in sorodniki. Za vsakega lastnika vrta je tako zelo pomemben tudi njegov izgled.

Za lep vrt in njegovo okolico je potrebna redna skrb in vzdrževanje, ki si ga olajšamo z različnimi vrtnimi orodji. Ste si vrtne pripomočke in ustrezno orodje že priskrbeli? Ste prepričani, da imate prav vse, kar boste potrebovali? V nadaljevanju boste spoznali, kaj potrebuje vsak vrtni mojster.

Vrtne kosilnice za lepo urejeno travo

V kolikor imate doma travnik, je kosilnica zagotovo najpomembnejši del vrtne opreme. Če želite ravno pokošeno in urejeno zelenico, je izbira prave kosilnice izjemno pomembna. Izbirate lahko med različnimi vrstami kosilnic, kot so na primer bencinska, električna, akumulatorska ali robotska. Kosilnice se med seboj razlikujejo predvsem v zmogljivosti in viru energije za svoje delovanje. Pred nakupom je potrebno pomisliti predvsem na lastne želje in potrebe, pri čemer morate upoštevati predvsem velikost vrta, pogostost košnje in razgibanost terena.

Kosilnica GartenXL
Samohodna bencinska kosilnica GartenXL 18BS-500E-M3

Bencinska kosilnica je običajno najmočnejša in je primerna tudi za bolj neravne terene. Poganja jo bencinski motor, zato je treba poskrbeti, da ne zmanjka goriva. Električne kosilnice so primerne za košnjo zelenice v okolici hiše, saj so omejene z dolžino električnega kabla. Akumulatorske kosilnice so v zadnjem času zelo priljubljene, saj so tudi akumulatorji zmogljivejši. Najudobnejša za košnjo pa je vsekakor robotska kosilnica, ki vam lahko pokosi zelenico tudi, ko vas ni doma.

Vrtno orodje za popoln izgled vašega vrta

Vrtne kosilnice pa niso edino vrtno orodje, ki ga potrebujete za lep izgled svoje zelenice. Tu so še razni prezračevalniki trave, s katerimi odstranite odmrlo travo, ki bo na ta način ponovno zadihala in dobila dovolj hranljivih snovi, ki jih potrebuje za nadaljnjo rast. Odločite se lahko za ročni prezračevalnik, vendar je delo z njim dokaj naporno, zato si ga lahko olajšate z električnim prezračevalnikom.

Tudi obrezovanje rastlin na vrtu zahteva primerno orodje. Najpogosteje se za to uporabljajo škarje različnih velikosti. Za manjše rastline so dovolj manjše škarje za obrezovanje, medtem ko so na primer za okrasno živo mejo dobrodošle nekoliko večje električne škarje.

Puhalnik in sesalnik listja GartenXL
Puhalnik in sesalnik listja GartenXL GXL-2631 (3v1)

Na vrtu si pomagamo še z ostalim orodjem in opremo, kot so na primer rahljači, drobilniki vej ali puhalniki, ki nam prav tako olajšajo delo. Izbira vrtnega orodja in opreme je danes resnično zelo pestra. Nakup vrtnih strojev, varilnih aparatov ter ostale opreme je najenostavneje opraviti v specializirani prodajalni, kjer vam tudi primerno svetujejo.

Če orodje in pripomočke že poznate, pa jih lahko naročite kar prek spleta. Svetujemo vam, da na označeni povezavi preverite ponudbo podjetja Ipo-Teh d.o.o., kjer so vam na voljo vrtne kosilnice priznanih proizvajalcev, motorne kose, puhalniki in sesalniki listja ter druga oprema za urejanje okolice doma.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.