Naj dnevna soba zasije!

73

Vedno znova vabimo k sebi koga na obisk. Včasih se kdo povabi celo kar sam, a na srečo se jih znamo braniti. No, vsaj jaz, moja žena malo manj. Kakorkoli že, prijetne ljudi imamo vsi radi okoli sebe in ti se lahko povabijo kadarkoli želijo. Drugo vprašanje pa je, kje jih sprejeti in kaj jim ponuditi, ko pridejo k nam. Seveda v resnici niso zahtevni, kot tudi sam nič ne pričakujem, ko pridem k nekomu na obisk. Že kozarec vode mi dene dobro, skodelica čaja pa sploh. Ne glede na letni čas.

Prenovite ali poživite dnevno sobo sem ter tja

Dnevna soba je lahko manjša ali večja, lahko ima namen delovne sobe ali sobe za sprejemanje gostov. Zaradi prostorske stiske jo marsikdo spremeni v spalnico in potem se vsak nekako zadržuje bolj v svoji sobi, kjer ima tudi televizijo. Sam tega sistema ne maram. Dnevna soba mora po mojem ostati kar je, če pa je že potrebno v njej spati, so mi najbolj všeč rešitve s posteljo, skrito v omari.

Sedežna garnitura
Dnevno sobo lahko popestrite z živobarvno sedežno garnituro.

Obstaja kar nekaj že narejenih dnevno sobnih setov ali pa si naročite svojega po meri in posteljo vam lahko naredijo v omari. Takšno, ki potem zvečer preprosto prekrije sedežno garnituro, čez dan pa se je ne vidi. Tudi vse, kar sodi k postelji, se potem preprosto zapre in skrije pred ostalimi. Zelo enostavna in izjemno učinkovita rešitev. Ker sedežna garnitura pač mora ostati v dnevni sobi, po mojem je to kar njena obvezna oprema.

Naj se omara spremeni v doživetje

Druga stvar, ki jo po mojem mora imeti vsaka dnevna soba, pa je seveda televizija, ki jo lahko gledamo iz čim več smeri. Okoli nje si naredite police, morda kako omaro, ali pa si omislite klasičen dnevno sobni regal. Tistega, ki ima notri vgradna svetila, po možnosti kakšne modre male lučke, ki dajejo samo malo diskretne svetlobe. Vgradna svetila so prej novost kot dolgoletna stalnica, saj so mini in kvalitetne LED lučke na voljo šele v zadnjih letih. Prej smo jih poznali predvsem z novoletnih jelk. Omislite si lahko tudi tak sistem, ki ga krmilite prek daljinskega upravljalca, tako da lahko iz udobne sedežne garniture ugasnete veliko stropno luč, morda prižgete vgrajen bluetooth zvočnik in podobno.

Regal za dnevno sobo
Omislite si sodoben dnevni regal z vgrajenimi LED svetili.

V glavnem obstaja kar precej možnosti, s katerimi lahko poživite dnevno sobo. Meni izjemno všečne so stenske poslikave ali slike, ki jih je nekdo moral narediti, pa naj bodo iz puzzlov ali pa kot gobelin. V tem je nekaj duše, v tistih natisnjenih, ki jih z okvirjem vred prodajajo za nekaj evrov, jih zagotovo ni. Vsekakor pa vedno lepo okrasite tudi omaro in jo nekako poživite z dodatnimi elementi. Že omenjena vgradna svetila so pač ena od možnosti, vsekakor pa niso edina.

Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.