Kovinske konstrukcije za gradnje, odporne na vremenske vplive

53

Kljub temu, da je marsikdo prepričan, da so kovine pri najrazličnejših vremenskih vplivih neobstojne, še zdaleč ni tako – odvisno je, kakšne kovine oziroma zlitine uporabljamo oziroma kako jih zaščitimo. Kovine so v resnici izjemno odporne, zato se iz njih tudi izdelujejo raznovrstne kovinske konstrukcije, ki so ves čas izpostavljene zunanjim okoljskim vplivom ter različnim vremenskim razmeram. In kar pomislimo, za kaj vse se uporablja kovinske konstrukcije tako na področju visokih kot nizkih gradenj.

Če pomislimo na nizke gradnje, so kovinske konstrukcije prisotne tako v cestnem kot železniškem prometu. Že sami železniški tiri so izdelani iz kovine, sicer pa je ob železniškem omrežju velika količina kovinskih konstrukcij, ki skrbijo, da transport ljudi in blaga lahko nemoteno poteka. V mislih imamo seveda najrazličnejše stebre, tako tiste, ki nosijo žice s tokom, kot stebre, na katerih so semaforji in druge prometne označbe, izogniti pa se ne moremo niti železniškim prehodom z zapornicami. V cestnem prometu so kovinske konstrukcije najbolj opazne na avtocestah in dvopasovnicah, kjer nosijo velike oznake za izvoze, križišča ter druge opozorilne table, prav tako pa so nujne na semaforiziranih delih ter nenazadnje za zaščitne ograje.

Elektrifikacija železnice
Kovina je glavni sestavni del elektrifikacije železnice.

Kaj pa visoke stavbe? Mnoge od njih, ki so izdelane po tako imenovanem skeletnem sistemu, imajo kovinsko konstrukcijo za osnovno nosilno konstrukcijo, sicer pa so kovinske konstrukcije nujne za izdelavo velikih nadstreškov (na primer bencinskih črpalk). Konstrukcije iz kovine nosijo tudi mnoge označbe za razna podjetja, ki so postavljene v obliki stebrov, prav tako pa ne gre zanemariti stebrov za električno omrežje. In še bi lahko naštevali – kovinske konstrukcije so pogosto osnova za montažo fasadnih plošč, potrebne so za najrazličnejše športne objekte (tribune, skakalnice) in tako naprej.

Kovinske konstrukcije od projektiranja do montaže

Kovinc d.o.o.
Kovinc d.o.o.

V kolikor vas projektiranje, izdelava in montaža kovinskih konstrukcij zanimajo podrobneje, si lahko nekaj možnosti ogledate na spletni strani podjetja Kovinc d.o.o. iz Lahovč (Cerklje na Gorenjskem), kjer so specialisti za vse vrste kovinskih konstrukcij, njihovi začetki pa segajo že v daljno leto 1979. Tradicija zagotavlja, da je njihovo delo kakovostno, poleg tega pa se podjetje Kovinc lahko pohvali tudi z najsodobnejšimi stroji in opremo, ki zagotavljajo, da so kovinske konstrukcije izdelane natančno in hitro.

Njihova ponudba je celostno zastavljena, zato vam lahko ponudijo izdelavo kovinskih konstrukcij od samega projektiranja do končne montaže. S svojimi storitvami zadovoljujejo tako naročnike pri nas kot v tujini, saj obsega njihov spekter dela tako srednje kot težke kovinske konstrukcije za potrebe strojegradnje, poslovnih, skladiščnih in športnih objektov, opreme za elektrifikacijo železniškega omrežja, avtobusnih postaj, reklamnih ter obvestilnih tabel in še marsikaj.

V podjetju Kovinc, ki ima velike in zmogljive poslovne prostore ter zagotavlja natančnost s pomočjo laserskega razreza kovin in robotskega varjenja, imajo redno zaposlenih več kot 40 oseb, ki skrbijo za to, da se vaši projekti izvedejo vse od prve zamisli do montaže – v njihovih vrstah so tako varilci in drugi kovinarski poklici, ki poskrbijo za postavitev, kot tudi tehnologi in programerji, ki skrbijo za konstruiranje in vam lahko pomagajo s koristnimi ter praktičnimi nasveti že v fazi idejnega načrta.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.