Kako smo dobili notranja vrata

64

V življenje vsakega moškega posije prav posebno sonce, ko izve, da bo oče. Pri meni je že bilo tako, zdelo se mi je kot da hodim po oblakih. In ker se dobro zavedam, da je potrebno v teh dolgih mesecih, ko sva čakala na novega družinskega člana, ženo razvajati in ji ugoditi v prav vsaki muhi, sem bil pripravljen na vse. Tako sem mislil. Verjel sem, da bo izbirala oblekice, da si bo vsaj štirikrat premislila, kakšne barve sobico za dojenčka hoče, da bo želela voziček z divjimi vzorci ali smešnimi cenami… Vendar ne – ona je začela iskati nova vhodna vrata in notranja vrata hkrati. Kar naenkrat jo je prešinilo, da stara več ne zadoščajo našim novim potrebam in da so grda.

Zato hoče nova masivna vhodna vrata po meri. Nemudoma sem poiskal proizvajalca in ji obljubil pri najinem nerojenem otroku, da bo lahko izbrala vhodna vrata, kakršna koli bo želela, zraven pa pobožno upal, da smo s prenovo hiše končali, a se uštel kot še nikoli. »Ob enem bova naročila tudi notranja vhodna vrata, ker drugače stara ne bodo v stilu z novimi. Zraven tega pa lahko ubijeva kar dve muhi na en mah oz. tri in se tako izogneva nepotrebnemu naročanju in čakanju in, kakorkoli obrnemo, tratenju časa, zato bova dala izdelati po meri tudi vsa notranja,« je lahkotno dejala. Sploh še ni izrekla besed do konca, že je brskala po spletu in našla cenik notranjih vrat. Po nekaj klikih je oznanila, da hoče gladka notranja vrata in vhodna vrata smreka.

Vhodna vrata - smreka
Odločila sva se za masivna vhodna vrata iz smrekovega lesa.

Torej sem se kar hitro sprijaznil, da bova zamenjala tudi vsa sobna vrata, saj ji nisem želel ugovarjati. Pa tudi čisto iskreno priznam, všeč mi je bil njen izbor lesenih notranjih vrat. Za vhodna vrata je izbrala točno takšne varovalne parametre, kot bi jih izbral tudi sam. Tako se nisem imel v bistvu kaj za pritoževati, dobil sem vhodna vrata po meri, z nizko toplotno prehodnostjo, kar je zame zelo pomembno, skoraj tako pomembna kot protivlomna karakteristika.

Jaz osebno bi si želel, da bi bila nova vhodna vrata na prstni odtis, a sem se zadovoljil z elektronsko ključavnico in zvočno izolacijo. Zraven je dodala še estetske parametre, ki se spodobijo za vsaka vhodna vrata standardnih dimenzij, vse skupaj naročila – naročilo je poslala kar po elektronski pošti  ter se hkrati dogovorila za plačilo na obroke. Priznati moram, da je bilo zame kar vse malo prehitro, a sem bil izredno zadovoljen z izbiro, naročilom in montažo. Tudi cena je bila poštena. Zato dragi moški, kar pogumno se podajte na pot starševstva. Morda ne dobite »le« naslednika, ampak tudi nova lesena notranja vrata in masivna vhodna vrata.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.