Gefitas – najboljša zaščita pred vlago

175

Gradnja proizvodnih obratov in delavnic največkrat ne poteka na idealnih krajih, saj je pogosto nujna bližina vode. To pomeni, da je gradnja precej zahtevna in tudi dražja, saj je potrebna kakovostna hidro izolacija, pri čemer se za zunanjost običajno poskrbi z varjenjem izolacijskega materiala, ki dobro zadrži vodo. Prav tako pa je potrebna skrb za notranjost, kjer se lahko uporabi zaščitna folija Gefitas, ki ni izolacija pred vdorom vode, temveč dejansko zaščita pred vlago.

Zakaj je potrebna zaščita pred vlago?

O hidro izolaciji večinoma razmišljamo v povezavi z vdorom vode, vendar je ta pri vseh objektih potrebna tudi za preprečevanje vstopa vlage iz tal. Gre za zaščito pred vlago, ki skrbi, da iz tal v prostor ne prehaja vlaga, ki bi lahko povzročila nezdrave delovne razmere v prostoru oziroma se pokazala s plesnijo tal, sten in tudi opreme.

Polaganje Gefitas
Polaganje zaščitne folije proti vlagi Gefitas je povsem enostavno.

Pri obratih, ki se nahajajo na že sicer težavnem področju, na primer v bližini rečnih strug ali močvirnih tal, so na osojnem pobočju oziroma v soteskah ali pa morda celo neposredno ob gozdu, za katerega ravno tako vemo, da zadržuje veliko vlage.

V tem primeru je nujno, da se odločimo za zaščito tal s folijo Gefitas, ki bo preprečevala, da bi vlaga vstopila brez težav. Gotovo se je namreč bolje zavedati, da je izolacija Gefitas nujna že v času gradnje, kot pa kasneje na veliko dražji način uravnavati vlago v proizvodnih prostorih s pomočjo klimatizacije, ogrevanja, sušilnikov in razvlažilcev. Nenazadnje to hitro privede do še večjih težav, na primer do nabiranja kondenza, kar ravno tako ni prijetno.

Kako pomaga folija Gefitas?

Folija Gefitas, ki jo pri nas nudi podjetje Alteks, velja za najboljšo možno zaščito tal pred vlago. Je izolacija, ki je še posebej primerna za prostore z visoko pohodnostjo in proizvodne prostore, saj je trpežna na velike obremenitve. Na voljo je v rolah, tako da jo je v velikih prostorih povsem enostavno položiti, pa tudi sicer polaganje ne zahteva kakšnih posebnih procesov.

Folija Gefitas se enostavno razgrne, tako da se robovi vzporednih folij prekrivajo. Ko imamo folijo na tleh celotnega prostora, jo lepo poravnamo, da je gladka in pod njo ni ujet zrak. Nato ob robu vsake folije odstranimo zaščitni trak s spodnje strani, pod katerim se skriva tesnilo, ki poskrbi za spajanje folije in za sprijemanje. Izolacija proti vlagi Gefitas se tako polaga povsem preprosto, prav tako pa tudi hitro, za to pa ne potrebujete nobenega posebnega mojstra.

DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.