Baterijski vrtalnik

46

Ročno in električno orodje nista zgolj obvezna oprema vsakega profesionalca, temveč tudi vsakega domačega mojstra, ki lahko z malo spretnosti poskrbi za marsikatero domače popravilo, prav tako pa tudi za vse tiste, ki se radi spopadajo z »naredi sam« projekti in tako razvijajo svojo kreativno žilico. Med tisto orodje, ki pride zagotovo najbolj prav, spada tudi baterijski ali akumulatorski vrtalnik, ki dejansko predstavlja dve orodji v enem: baterijski vrtalnik in baterijski izvijač. Tako z njim opravimo dve deli, torej izvrtamo luknje in poskrbimo za privijanje ter odvijanje vijakov. Seveda je dvojna funkcija značilna bolj kot ne za »hobby« oziroma domači program, medtem ko so vrtalniki namenjeni profesionalcem večinoma zgolj vrtalniki.

Baterijski vrtalniki
Baterijski vrtalnik je nepogrešljiv v vsakem domu.

Zakaj prav baterijski vrtalnik? Odgovor je povsem enostaven. Z vrtalnikom, ki deluje na elektriko oziroma zahteva priklop v električno omrežje, lahko opravimo večinoma zgolj dela v hiši in okoli nje (s primernim podaljškom ali zunanjo vtičnico,), vendar pa je to zaradi električnih kablov včasih tudi nepraktično. Baterijski vrtalnik pa je precej bolj neodvisen in ga lahko uporabimo praktično povsod, ne le v bližini vtičnice. Z njim lahko zvrtamo luknje za vijake v les, ki ga bomo uporabili za postavitev lope za orodje na vrtu. Z njim lahko privijemo vijake na zložljivi mizi pri svoji počitniški prikolici. Z njim lahko vrtamo in vijačimo konstrukcijo za hišico na drevesu sredi gozda. Baterijski vrtalnik je resnično uporaben povsod.

Na kaj moramo paziti, ko kupujemo baterijski vrtalnik?

Pozanimajte se o kakovosti in vzdržljivosti baterije oziroma akumulatorja, o zmogljivosti vrtanja, vrtilnem momentu in številu nastavitev, razponu vpenjalne glave … Baterijski ali akumulatorski vrtalnik mora biti kakovosten, trpežen in vzdržljiv, da bo lahko opravil svojo nalogo tudi v primeru, da vrtate v jeklo. To pomeni, da se izplača zanj odšteti nekaj več oziroma investirati v kakovost, saj boste pri marsikaterem cenenem vrtalniku razočarani – iz njega se bo hitro pokadilo.

Akumulatorski vrtalniki
Baterijski in akumulatorski vrtalniki so na voljo v podjetju Misaron.
DELI
Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.