O podjetju Alples

123

Alplesova zgodba se je začela leta 1955. Prvotno so poslovali kot Medzadružno lesno industrijsko podjetje Češnjica, kasneje pa so se preimenovali in takrat je podjetje dobilo tudi sedanje ime. Že od samega začetka se ukvarjajo s predelavo lesa in izdelavo pohištva, v zadnjem času pa jim glavno dejavnost predstavlja izdelava pohištva za ves dom, predvsem iz ivernih plošč.

Alples - logo
Alples – logotip podjetja

Glavni cilj podjetja je pomagati ljudem opremiti stanovanje tako, da postane dom. Iz te vizije izhaja tudi njihov slogan »ko stanovanje postane dom«. Da so kupci zadovoljni, vedno pazijo, da je pohištvo vrhunske kakovosti, se strogo držijo dobavnih rokov, skrbijo za odličen poprodajni servis, cene pa se trudijo držati čim bolj prijazne ljudem. Tako pohištvo Alples ni namenjeno le premožnim, ampak prav vsakemu, ki si želi kakovostno opremljen in lep dom.

V zadnjem času se v Alplesu osredotočajo predvsem na dve stvari. Prva je tehnološka posodobitev proizvodnje, ki jim omogoča majhna odstopanja v kakovosti ter visoko produktivnost. Tako proizvodnja kot tudi skladišče sta visoko avtomatizirana, njihova posebnost pa je, da kljub visoki industrializaciji proizvodnje še vedno izdelujejo pohištvo povsem po meri stranke. Ta lastnost se pokaže predvsem pri vgradnih omarah ter kuhinjah, kjer vse elemente prilagodijo želji strank do centimetra natančno.

Podjetje Alples je v osnovi znano predvsem po pohištvu za spalnice ter dnevne sobe, njegova programa Harmonija ter Trend pa sta pravi sinonim za notranjo opremo v naši regiji. Seveda ponujajo tudi rešitve prav za cel dom. Pred nekaj leti so v svoj proizvodni program dodali tudi kuhinje, ki slovijo po sodobnem dizajnu, visoki kakovosti ter ugodnih cenah.

Kuhinje Alples
Novost v Alplesovi ponudbi: kuhinja Laguna

Ker je slovenski trg žal v zatonu, hkrati pa čutijo vedno večji pritisk cenene in nizko kakovostne opreme za dom iz uvoza, se vedno bolj osredotočajo na izvoz, predvsem na izredno zahtevne trge, ki znajo ceniti vrhunsko kakovost njihovih izdelkov. Prav zahtevni zahodnoevropski trgi pa podjetju omogočajo, da spoznava najnovejše trende tako pri oblikovanju kot tudi pri izdelavi pohištva. Tako je Alples v zadnjem letu pod svojo blagovno znamko lansiral nove programe, kot so predsobe Twist, dnevne sobe Nirvana ter spalnice Kantata. Vsi trije programi so sodobno oblikovani in namenjeni mlajšim oziroma tistim, ki so mladi po duši.

Aquasana
Je nastopil čas za prenovo doma? Ne veste, kako opremiti notranjost stanovanja? Bi želeli izpopolniti svoje veščine vrtnarjenja? Na spletnem portalu Aquasana.si boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja, povezana z urejanjem doma in vrta.