Filter za vodo: tehnologija delovanja

Filter za vodo: tehnologija delovanja

AQ-4000 uporablja patentiran petstopenjski sistem filtriranja skozi dva ločena filtra.

Kombinacija dveh filtrov omogoča bistveno bolj učinkovito filtriranje, saj ima vsak posamezen filter svojo posebno nalogo, ki jo tako lahko opravlja bolj učinkovito. Patentirani proces filtiriranja odstrani škodljive kontaminante, vendar v vodi ohrani koristne minerale ter tako ustvarja najbolj čisto zdravo in okusno vodo.

Shema delovanja vodnega filtra AQ-4000

Filter z oznako A

Filtracija do 5 mikronov absolutno.

 1. Prva faza filtracije je mehansko odstranjevanje sedimentov in ostalih mikroskopsko majhnih snovi, ki povzročajo motnost vode.
 2. V drugi fazi filtracije se odstrani 99,9% klora, ki je znan kot izredno "tekmovalen" kontaminant. Z odstranitvijo klora se bistveno poveča učinkovitost naslednjih faz filtracije v filtru B.

Filter z oznako B

Filtracija do 0,5 mikrona absolutno. Dokončno prečisti vodo v večstopenjskem procesu:

 1. Ionska izmenjava svinca s kalijem. Ta proces učinkovito odstrani ione svinca ter jih zamenja z ioni kalija. Kalij je koristen mineral, ki za vodi za nameček doda dober, izvirski okus.
 2. Adsorbcija pesticidov, herbicidov in ostalih VOS (volatilne organskih sestavin) je verjetno najbolj pomembna faza filtracije, saj odstrani največ škodljivih kontaminantov.
 3. V naslednji fazi se v 0,5 mikronski filtraciji odstranijo še mikroskopski organizmi, odporni na klor, kot npr. cryptosporidium in giardia, ki sta dva pogosta parazita v vodi in lahko povzročita slabost in simptome, podobne gripi.

Tehnični podatki:

 • Tip filtra A: bituminozen / kokosov aktivirani karbonski blok, filtracija do 5 mikronov absolutno
 • Tip filtra B: kokosov aktivirani karbonski blok, filtracija do 0.5 mikrona absolutno in BASF® ATS ionska izmenjava
 • Stopnja mehanske filtracije: do 0.5 mikrona absolutno
 • Hitrost pretoka vode: 2 litra / min
 • Operativni pritisk vode: 0 - 50 psi oziroma 0 - 3,5 bar
 • Kapaciteta nadomestnega vložka: 2000 litrov ali 6 mesecev
 • Dimenzije ohišja: 23,25 cm × 17 cm × 9 cm.
 • Sestava ohišje: ABS plastična masa, cevke iz LDPE (low density polyethylene).

Zaviranje rasti bakterij:

Zaradi potencialne toksičnosti bakteriostatičnih snovi, filter AQ-4000 ne vsebuje bakteriostatičnih dodatkov, kot sta npr. KDF-55 ali srebro. Po 10 - 12 mesecih uporabe filtra obstaja nevarnost rasti heterotrofnih bakterij, zato priporočamo redno menjavo nadomestnih filtrov na 6 mesecev.

 

Neodvisni laboratorijski testi so dokazali, da je AQ-4000 izredno učinkovit sistem za filtracijo vode, ki vodo prečisti bolj učinkovito in ekonomično kot konkurenčni sistemi.
Filter za pitno vodo